Sunday, 17 March 2013

Ukens frokoster uke 11 / Week 11 in Breakfasts


Denne uken la jeg ut nyheten på Instagramkontoen min om at det kommer en idafroskbok til høsten, i både norsk og engelsk utgave (hurra!). Dette er kjempespennende, men også tidkrevende og nervepirrende (jeg vil jo at det skal bli superbra, og dette er min første bok). Jeg må kanskje redusere litt ned på aktiviteten på Instagram til manuset er ferdig, etter planen, i april. Vi får se! 

This week I published the news on my Instagram account that there will be an idafrosk book coming out this autumn in both Norwegian and English edition (yey!). This is very exciting but also time consuming and nerve wrecking (because I want it to be super good and this is my first book). I might have to reduce my Instagram activities until the script has been finished, if all goes according to plan, in April. We'll see!   


Claude Monet. White Water Lilies. 1899. 
Ukens kunstbrødskive var inspirert av de vakre vannliljene til den franske maleren Claude Monet (1840 - 1926), malt i kjent impresjonistisk stil. Den grønne fargen ble fanget ved å bruke pistasjekrem som bakgrunn, forøvrig et vidunderlig pålegg i seg selv. Liljene og broen ble laget av eplebiter. Vannliljebladene er er kiwi. 

This week's art toast was inspired by the beautiful water lilies by the French painter Claude Monet (1840 - 1926), painted in the famous impressionistic style. The green color was captured well by using pistachio butter as the background, an excellent spread in itself too. The lilies and bridge were cut out of apple pieces, and the water lily leaves are made of kiwi. 



Bananflyet ble laget til min nye spalte i bladet Foreldre & Barn, men det var også en artikkel i Norsk Ukeblad med meg denne uken (nr 11 i 2013). Skal se om jeg får lagt den inn under "media" etterhvert.

The banana plane was made for my new column in the Norwegian parenting magazine Foreldre & Barn (Parents & Children) but there was also an article in another Norwegian magazine this week.  



På søndag var det tid for St.Patricks day, som er en kulturell og religiøs feiring dedikert til Irland sin beskyttelseshelgen, som levde fra ca år 385 - 461 etter Kristus. Dagen er feiret som nasjonaldag i Irland, men også i mange land med større irsk befolkning, som USA, Australia og Argentina. Norge har ikke noen tradisjon for å markere dagen, men jeg synes det var morsomt å lage en "leprechaun", en slags irsk alveskikkelse, til frokost en dag. Denne er rett og slett en rund brødskive med to typer ost (hvitost og cheddar), agurkhatt og paprikamunn. Det var det jeg ville dra frem denne uken, på tide å komme i hoppe i seng for å møte en ny mandag. 

On Sunday it was time for St.Patricks Day, which is a cultural and religious holiday dedicated to the patron saint of Ireland, who lived from about AD 385-461. The day is celebrated in Ireland of course, as it is their national day, but also in many other countries with a large Irish diaspora, like the United States, Australia and Argentinia. Norway has no tradition for celebrating it at all but I thought it was fun to make a leprechaun for breakfast one day. It's simply a piece of bread with two kinds of cheese (white and cheddar), with a cucumber and bell pepper mouth. That's all I wanted to say this week, time to jump into bed to be ready for a new Monday! 

Love,
Ida 

3 comments:

  1. Ida - Your work is amazing and so creative! I love your blog! I can't wait to make some of these cute foods for my kids they will LOVE them! Thank you!

    ReplyDelete
  2. Hi Ida! Just want to let you know that I love your works! They are simple but eye catching. So inspiring!! I take photo of my breakfast too, you can have a look if you have time: http://www.facebook.com/breakfastparadise/ (I come from Hong Kong btw, waving from the Asia, yay~)

    ReplyDelete