Friday, 8 February 2013

Hjertete frokoster på mors- og valentinsdagen / Hearty Mother's and Valentines Day Breakfasts

Mange hjerter banker nok ekstra hardt den kommende uken. På søndag er det morsdag i Norge, og kommende torsdag, 14.februar, er det valentinsdagen. Det er altså mange grunner til å gi sine kjære en ekstra fin frokost. 

A lot of hearts will be beating extra hard in the week ahead. Sunday is Mother's Day in Norway and the coming Thursday, February 14th, is Valentines Day. There are thus plenty of reasons to give your loved ones a particularly nice breakfast. 


Den enkleste måten å piffe opp frokosten og vise din kjærlighet er å sette et hjerte på den. Hjerter kan lages på mange måter og tilsettes enhver rett. Jordbær passer ekstra fint grunnet formen og fargen. På bildet helt til venstre har jeg skivet opp jordbær og skjært vekk en liten trekant øverst for å lage en fullstendig hjerteform før jeg brukte dem som topping på havregrøten min. Enkelt og effektivt! Det er også mulig å lage hjerter ved å plassere granateplefrø forsiktig sammen, som midten her viser. 

The easiest way to spruce up breakfast and show your love is to put a heart on it. Hearts can come in many forms, and be added to any dish. Strawberries are particularly well suited to the task because of their shape and color. Above to the very left I've simply sliced strawberries and cut off a little triangle at the top to create a complete heart shape before using them on my oatmeal. Simple and effective! It's also possible to create a heart shape by placing pomegranate seeds carefully together, like the middle picture shows. 


Source: http://www.cookingclassy.com/2011/11/white-chocolate-raspberry-cheesecake-2/ 
Yogurt kan også dekoreres, som jeg har gjort i det siste bildet i collagen. Teknikken er å tilsette sirkler med syltetøy eller fruktpure i et sirkulært mønster og så dra en kniv gjennom fra ytterst til innerst. For å vise teknikken fant jeg noen før og etter-bilder på en annen blog, brukt på ostekake. Det fungerer best med tykk yogurt. 

Yogurt can be decorated too, like I've done in the last picture of the collage. The technique is to add dots of jam or fruit puree in a circular pattern and then run a knife continuously through them from the outer to the inner dots. To visualize the technique I found some before and after images on another blog, used on cheesecake. It works best with thick yogurt.  



Brødskiver fungerer også fint med hjerter. Til venstre har jeg brukt samme teknikk som over med jordbærskiver. Man kan også bake hjerteformede scones, eller bruke deilige skiver av hjerteost fra Den Blinde Ku (eventuelt skjære til vanlige osteskiver i hjerteform). Det er ekstra godt og pent med litt syltetøy oppå, mmm. La fantasien styre! 

Bread also works great with hearts. To the left I've used the same technique with the sliced strawberries. It's also possible to bake your own heart shaped scones, or cut cheese slices into hearts and top them with delicious red jam. Let your imagination guide you! 


Hvis hjerter ikke er noe for deg, kan du alltids imponere ved å lage russiske pannekakedukker på morsdagen og det søte kyssende paret på valentinsdagen. 


If the hearts don't do it for you, you can always impress by making the Russian pancake dolls for Mother's Day and the cute kissing couple on Valentines Day.  

Good luck and a lot of love! 

- Ida 

No comments:

Post a Comment

Post a Comment