Sunday, 24 February 2013

Ukens frokoster uke 8 / Week 8 in Breakfasts

Det har vært nok en travel og spennende uke, med et rikt spenn i frokostene jeg har lagt ut på Instagramkontoen min

It has been another busy and exciting week, with a wide variety of breakfasts presented on my Instagram account.

 
Edvard Munch. Madonna. 1894/5. Source: Wikipedia.


Jeg startet uken med nok en kunstbrødskive for å feire Munchåret (150 år siden hans fødsel i 2013, les mer i mitt tidligere innlegg). Denne gangen tok jeg for meg Madonna, et av hans mest ikoniske verk. Maleriet er en veldig sensuell fremstilling av en barbrystet kvinne, og har en egen indre glød. Det viste seg å være ganske utfordrende å oversette dette til matkunst, men jeg gjorde da et forsøk.

I started the week off with another art toast celebrating the Munch year (150 years since his birth in 2013, read more in an earlier post I did). This time I did a version of the Madonna, one of his most iconic works. The painting is a very sensual depiction of a bare-breasted woman, and has its own inner glow. It proved quite challenging to translate this into an art toast but I gave it a go.

Denne ukens reise var til Taj Mahal, det hvite marmormausoleumet i den indiske byen Agra. Det ble bygget av Shah Jahan til minne om hans tredje kone, Mumtaz Mahal, på 1600-tallet. Det er et av verdens syv underverker. Jeg har aldri vært der selv, men det er vanskelig å ikke bli grepet av byggets skjønnhet og historien bak. Jeg valgte å bruke risgrøt og mangosaus med kanel for å lage matkunsten, for å komplimentere med indiske smaker. Deilig!

This week's travel piece featured Taj Mahal, the white marble mausoleum found in the Indian city Agra. It was built by Shah Jahan in memory of his third wife, Mumtaz Mahal, in the 1600s. It's is one of the seven wonders of the world. I've never been there myself but it's hard to avoid being captivated by its beauty and the story behind. I chose to use rice pudding and mango sauce with cinnamon to make the food art, to compliment the Indian flavours. Delicious! 

Juicy blackberries.
Bjørnebærsauen oppstod simpelten fordi jeg elsker bjørnebær og synes formen deres liknet på sauepels. Jeg synes også det var morsomt at jeg kunne leke med ordspillet rundt det å være et sort får.

The blackberry sheep simply arose because I love blackberries and thought their shape resembled sheep fur. I also thought it was funny to use the word play of being the 'black sheep'.  

Movie still from "Life of Pi" (2012).

De to siste matkunstene i uken var inspirert av den kommende Oscarutdelingen på tampen av denne helgen. Filmversjonen av boken "Historien om Pi" er en av de nominerte.

The last two food arts of the week were inspired by the upcoming Oscars this weekend. The movie version of the book 'Life of Pi' is one of the nominees. 

3 comments:

  1. Replies
    1. How lovely of you to say, thank you Erika! :)

      Delete
  2. Sitter og gleder meg og venter på å se deg på Norge Rundt nå :-) Hilsen Wahiha/Silje

    ReplyDelete