Wednesday, 21 August 2013

Frokostbarer med bringebær / Raspberry Breakfast Bars


Ferien er over, det er tilbake til jobb og skole. Da kan det passe godt å ha sunne og gode frokostbarer liggende når tiden ikke helt strekker til. De kan også brukes som en snack i matpakken eller et deilig mellommåltid, og holder seg bra i kjøleskap og fryser. 

Vacation time is over for most people, we're heading back to work and school. What better than having healthy and tasty breakfast bars available when time is short? They're very nice as a snack in a lunch box too, and keeps well in the fridge or freezer. 

Bakte frokostbarer med bringebær 
Basert på en oppskrift fra A Tasty Love Story

Til ca 12 barer 
5 dl müsli (eller mer store havregryn)
1,5 dl store havregryn
2 dl melk
2 dl yogurt, helst tykk
1 egg
2 modne bananer, most
5 dl ferske eller frosne bringebær - noen til topping
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ss kanel
1 ts vaniljeekstrakt
3 ss honning
litt salt 

Baked Raspberry Breakfast Bars  
Adapted from A Tasty Love Story  

Makes 12 bars 
2 cups musli (or simply more rolled oats) 
1/2 cup rolled oats (50 g) 
3/4 cup milk (200 ml)
3/4 cup yoghurt, preferably thick (200 ml)
1 egg
2 ripe bananas, mashed
2 cups fresh or frozen raspberries (200 g) - some for topping
1 tsp baking powder
1 tsp cardamom
1 Tbsp cinnamon
1 tsp ground vanilla or extract
3 Tbsp honey
A pinch of salt



Varm ovnen til 180º C. Bland deretter de våte ingrediensene godt sammen.   

Preheat your oven to 180º C/350 °F. Mix the wet ingredients well together. 


Rør sammen de tørre ingrediensene.

Stir together the dry ingredients. 


Kombiner de våte og de tørre ingrediensene til en jevn røre. Tilsett bringebærene forsiktig til slutt. 

Combine the wet and the dry to an even batter. Add the raspberries carefully. 



Legg bakepapir i en form på rundt 20 x 30 cm og jevn ut røren i den. Jeg lagde bare halv porsjon på bildene, så da brukte jeg en vanlig brødform samt tre muffinsformer i silikon. Topp med bringebær og stek i rundt 30 minutter.

Line or grease a 20 x 30 cm (8 x 12 inches) baking pan, pour the batter in and even it out. I only made half a portion for the photos, so I used a regular bread pan plus three silicone muffin cups. Top with raspberries and bake for about 30 minutes. 




Ta kaken ut av ovnen når den er gylden og la den kjøle seg helt ned. Ta den ut av formen(e) og skjær opp i barer.

Take the cake from the oven when it's golden and set aside to cool down completely before cutting into bars. 



Siden jeg er den jeg er, pyntet jeg selvsagt opp litt med å legge til mandelflakører, blåbærøyne og yoghurt-munner. Sunn og lettvinn moro - nyt!

Being who I am, I naturally tried to spruce things up a bit by adding almond flake ears, blueberry eyes and yogurty smiles. Healthy and easy fun - enjoy!

Love,
Ida 

8 comments:

  1. Hei Ida!
    Kan du presisere kva du meinar med müsli? Det kan som kjent vere so mangt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heisann!

      Det er sant, jeg mener kornblanding med tørket frukt, selv brukte jeg Müsli Berries fra Axa. Man kan også bare brukte havregryn eller evt. en blanding av havregryn og rosiner el.l. Jeg skal gå inn og oppdatere innlegget så det er litt lettere å forstå. :)

      Delete
  2. How long does it keep in the fridge? And freezer?
    We're gonna try it for sure, looks good!

    ReplyDelete
  3. I would say about 5 days in the fridge if you keep them in an airtight container. It's harder to tell about the freezer but generally a couple of months I think. Hope you like them! :)

    ReplyDelete
  4. Hei Ida! Hvordan er det meningen konstistensen skal være på kaken når den er ferdig? Så for meg at de skulle være faste og litt på den sprø siden, men mine ble myke og veldig fuktige. Gjorde jeg noe feil, eller er det så myke de skal være?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heisann! De er nok mer på den myke siden, men burde ha en fast og gyllen utside og absolutt ikke være for fuktige. Vanskelig å si helt hva som har gått galt, kanskje de ikke ble stekt lenge nok? Steketid varierer litt fra ovn til ovn. Ellers kan størrelsen på bananene ha noe å si, jeg brukte små/medium bananer. Hvis det blir for mye bananmos har jeg opplevd tidligere at det kan bli for fuktig. Håper smaken var god i allefall!

      Delete
  5. Får så mye inspirasjon her inne! Du er utrolig flink :) Så reportasjen om deg på Tv for en stund siden, husker ikke hvilken kanal eller sammenheng, men du har inspirert meg til å gjøre litt mer ut av ting. Har alltid laget hjerteagurker og smilefjes til samboeren, men nå er det fine matpakker til sønnen min og litt mer kreativ kveldsmat.

    Lykke til videre!

    Trine
    www.klisjehjemmet.no

    ReplyDelete
    Replies
    1. SÅ hyggelig å høre, Trine, alltid fint å kunne inspirere! Lykke til videre med kreative måltider. :)

      Delete