Wednesday, 16 January 2013

Matkunst på 5 minutter / 5 Minute Food Art

I mesteparten av min matkunst håper jeg å å kunne presentere morsomme måltider som er enkle og raske å lage med kun et par basisingredienser. Ganske mange av matkunstkreasjonene jeg har laget tar kun 5 minutter (eller mindre) å lage etter at du har satt ut ingrediensene. Dette innlegget vil dra frem et par av disse og gi litt instrukser.

In most of my work, I aim to provide you with fun meals that are easy and quick to make with just a few basic ingredients. Quite a few food art pieces I've done only take 5 minutes (or less) to make once you've set out the ingredients. This post shows you some of them and provides some instructions.

Først ute er den deilige "iskremen". For å lage denne trenger du: 1 banan, 1 skive ristet brød og litt peanøttsmør. Kirsebæret og solsikkefrøene er valgfritt ekstrautstyr som du kan bruke dersom du har dem tilgjengelige. Skjær skiven i en avrundet trekantform som du smører med peanøttsmør, legg på solsikkefrø i mønster om du vil. Legg skiven på en tallerken. Kutt bananen i skiver og dander som på bildet. Plasser et kirsebær øverst dersom du har.

First off is the delicious "icecream cone". To make this you need: 1 banana, 1 piece of toast and some peanut butter. The cherry and sunflower seeds are optional garnishments if you have them available. Cut the toast into a rounded triangular shape and spread with peanut butter, decorate with sunflower seeds if you want. Put it on a plate. Slice the banana into even bites and place them like the photo shows. Decorate with a cherry on top if you have one. 


Den neste er polarbjørnen. Dette er simpelten 1,5 polarbrød (valgfri type, jeg brukte fullkorn), kremost, 1 svart oliven og litt rød paprika. Smør et polarbrød med et jevnt lag kremost. Skjær en oliven i skiver på tvers, bruk to skiver som øyne, del to andre i to (så du får fire biter) og legg på som ører og munn. Bruk enden av olivenen som nese. Skjær av tre strimler med paprika som plasseres som et skjerf nederst på brødet. Dersom du vil kan du skjære av biter av et polarbrød til for å forme poter.

Next up is the polar bear. This was made using a special type of Norwegian soft bread but you can use any type of circular bread you have available. You simply take 1,5 round breads, cream cheese, 1 black olive and some red bell pepper. Smear the bread with an even layer of cream cheese. Slice the olive into slices, arrange two as eyes, cut two others in half (so you have four pieces) and use as ears and mouth. Take the end of the olive as a nose. Slice off three bits of bell pepper and arrange at the bottom of the bread to make a scarf. Cut smaller bits of the bread to form paws if you'd like.

 
Løvehavregrøten er like enkel å lage. Ingrediensene er 1 bolle havregrøt, 1 rødt eple og en håndfull med rosiner. Kok havregrøt og putt i en stor bolle. Skjær eplet i tynne skiver og legg disse med skinnsiden opp rundt kanten på bollen. Kutt av en trekant til nese, og sett på rosinøyne- og munn. Ferdig på ingen tid!

The lion oatmeal is similarly easy to make. The ingredients are 1 bowl of oatmeal, 1 red apple and a handful of raisins. Cook oatmeal and place in a bowl. Slice the apple into thin slices and place around the edge of the bowl. Cut off a triangular piece to make a nose. Add the raisin eyes and mouth. Done in no time! 

Til slutt denne gang kommer klementinfisken, som kan være en moro fruktsnack å servere. Denne inneholder 1 klementin, 6 blåbær, 1 kiwi og bittelitt yogurt. Del klementinen i to like deler. Ta av en båt og del den i to, legg til side et øyeblikk. Plasser den ene klemtinhalvdelen på et fat. Spred ut båtene på del to litt slik at det ser ut som en gullfiskehale, legg ved siden av. Ta den delte klementinen og plasser over og under som finner. Skjær av en bit av skall (eller gul frukt) for å lage munn. Ha på ørlite yogurt (helst tykk gresk) med et blåbær oppå som øyne. Dander ønsket antall blåbær som luftbobler. Skjær av yttersidene på en kiwi og kutt opp som sjøgress. 

Out last this time is the clementine fish, which can be a fun little fruit snack to serve. This is made of 1 clemetine, 6 blueberries, 1 kiwi and a tiny bit of yogurt. Separate the clementine into two equal halves. Break off one piece and slice it in two, put aside for a second. Place one half of the clementine on a plate. Take the other half and spread out the individual pieces so it better resembles a goldfish tail, put it on the plate. Find the piece you sliced in two and place the parts so they look like fins. Slice off a piece of clementine skin (or  to make the mouth. Add a tiny bit of yogurt (preferably thick greek) with a blueberry on top to make an eye. Arrange an optional number of blueberries to make bubbles. Slice off the outer sides of a kiwi and cut it slightly to make the seaweed.

Jeg håper dere har en kreativ og morsom uke!

I hope you're having a creative and fun week! 

Love, Ida 

9 comments:

  1. Så gøy! Liker veldig godt disse innleggene dine :) Og fint du likte tekst-tipset mitt, hehe.

    Syns det er rart du ikke får flere kommentarer... Kanskje det hjelper å fjerne den kodetingen man må putte inn? Noen er jo veldig late.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takk igjen Tine Katrine, du er så god til å gi meg bloggetips! Har fjernet kodetingen nå, så får vi se. :)

      Delete
  2. hmmmmm it all looks so so beautiful!

    ReplyDelete
  3. du er så fantastisk kreativ! nydelige kreasjoner :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mange takk! Jeg har fulgt med på dine fargerike og inspirerende blogg en god stund selv, alltid mye godt du lager. :D

      Delete
  4. Fantastiskt vackra kreationer! Jobbar på Polarbröd i Älvsbyn så min favorit är självklart "Polarbjörnen"

    ReplyDelete