What? |
Yes, you heard that right - eating cookies for breakfast is ok. Some days just call for it, I'm sure you know. And these can be made with just 2 ingredients that you probably already have in your kitchen: Banana and quick oats!
Fordi det ikke er noe tilsatt fett eller sukker blir ikke resultatet så sprøtt som vanlige kjeks, men disse er likevel en stor hit hos meg. For å få best resultater anbefaler jeg å bruke en ganske moden banan her. Det fungerer også best med lettkokte, ikke store, havregryn. Bare til opplysning, jeg har ikke funnet på denne "oppskriften" selv, den er hentet herfra.
Because there is no added fat and sugar, they are not as crunchy as normal cookies but they still rule in my book. To get the best results, I recommend using a quite ripe banana for this. It also works best with quick oats, not the rolled variety. Just so you know, I didn't come up with this "recipe" myself, I got it from here.
Alt du trenger er:
1 banan
et par håndfuller lettkokte havregryn (ca 1 dl)
valgfrie tilsetninger (se under)
Mos bananen godt, slik at det er tilnærmet ingen klumper igjen. Tilsett havregryn til blandingen ser omtrent...
All you need is (:
1 banana
a few handfuls of quick oats (about 1/2 cup)
optional add-ins (see below)
Mash the banana well until almost no lumps remain. Add oats until it looks sort of...
...slik ut. Den skal være jevn, men litt klebrig. Mengde havregryn kommer an på størrelsen på bananen du har brukt. Så er det opp til deg om du vil beholde grunnoppskriften, eller tilsette et par til ingredienser for å få litt mer smak.
...like this. It should be even but a bit sticky. The amount of oats depends upon the size of the banana you used. Then it's up to you if you want to keep it plain, or add a couple of more ingredients to impact more flavor.
Jeg prøvde ut følgende smakskombinasjoner: kanel + rosiner, tranebær + kokos og hakkede mandler + sjokoladeknapper. For å gjøre det litt mer gøy brukte jeg kjeksutstikkere for å lage ulike former.
I tried out the following combinations: Cinnamon + raisin, cranberries + coconut and chopped almonds + chocolate chips. To make it more fun, I used cookie cutters to create different shapes.
Stek midt i ovnen på 175 grader i rundt 15 minutter til de er gyldne. La dem avkjøle seg ett minutt eller to før du sluker dem. De smaker best når de er nystekte!
Bake at 350 F/175 C for about 15 minutes until they are golden. Let them cool off a minute or so before you devour them. They are best fresh off the tray!
Jeg klarte selvsagt ikke å la være å leke meg litt med dem, som du så på Instagram. ;)
I couldn't help play around a bit of course, as you saw on Instagram. ;)
Love,
Ida
Hei Ida!
ReplyDeleteJeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.
Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen
Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.
Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!
Varme hilsen,
Christina
http://www.alleoppskrifter.no/
Takk Christina, da har jeg vært inne og sendt inn registrering. :)
DeleteHvilken smak ble best? Oppskriften er genialt enkel ut, jeg har mine i ovnen nå! Hadde ikke så mye spennende i huset, så ble bare kanel jeg fikk prøvd. Kokos er godt, passet det?
ReplyDeleteJeg likte best kokos og tranebær, og selvsagt den med sjokoladebiter, hehe, det er jo alltid vanskelig å slå. Håper du fikk bra resultat! Bare å leke seg med det man liker. :)
DeleteHey Ida!
ReplyDeleteI'm Annika from Amsterdam, and I've been following you on instagram for a while! I'm a big fan of your food art, and I'm loving this blog!
I made your breakfast cookies this morning, and made a little blogpost about them, thought you might like to see!
http://nnkmll.wordpress.com/2013/03/30/ida-frosk-breakfast-cookies/
Keep up the good work, and I can't wait to see how your book will turn out!
Love from Holland
For en flott og enkel oppskrift. Jeg tok hakkede mandler og blåbær sammen. Ble supergodt! Hildd
ReplyDelete