Sunday 13 January 2013

Ukens frokoster / The Week in Breakfasts

I stedet for å legge ut alle bildene mine her også, ønsker jeg å innføre et ukentlig oppsummeringsinnlegg der jeg skriver litt om frokostene som har vært og andre hendelser for idafrosk. Denne uken her har vært veldig hektisk: Jeg lanserte bloggen min på tirsdag (derav ingen frokostinnlegg den dagen) og ble anbefalt av Instagram på torsdag, med det resultat at 25,000 nye følgere fant veien til siden min. Jeg har gjort et par intervjuer (bl.a på NRK.no) og fått et overveldende antall likes og kommentarer på Instagram. Takk til dere alle, "gamle" og nye følgere!

In stead of posting all of my pictures on this page, I'm doing a weekly post that sums up the breakfasts I've done and other idafrosk events. This week has been quite hectic: I launched my blog on Tuesday (hence no breakfast posts that day) and was recommended by Instagram on Thursday, leading 25,000 new followers to my site. I've done a couple of interviews (among them the Norwegian broadcasting corporation's website) and received an overwhelming amount of likes and comments on Instagram. Thanks to everyone, both "old" and new followers!

 

Nå over til frokostene som jeg la ut i uke 2 av det nye året 2013. Jeg startet uken med et ekte grønt monster, med skumle øyne og skarpe banantenner, i tråd med manges nyttårsforsett om å starte et nytt sunt liv. Grønne smoothier ser egentlig ganske skumle ut i seg selv, men denne blandingen av pære, ingefær, spinat og sitronjuice var overraskende smakfull. 

So, over to the breakfasts posted in week 2 of the new year, 2013. I started off the week with a true green monster, with googely eyes and sharp banana teeth, in the spirit of people having new years resolutions to start healthier lives. Even though those green smoothies look quite scary in themselves, this mix of pear, ginger, spinach and lemon juice was surprisingly fresh tasting. 

På tirsdag ble bloggen lansert og det var da ingen frokost. Jeg kom tilbake med et papegøyelignende vesen laget av minipaprika og agurk på ristet brød på onsdag. En av følgerene kommenterte at tittelen "Toast Defender" (brødforsvarer) hadde passet, for et fantastisk forslag!

Tuesday featured a post about the blog launch and no breakfast. I came back with a parrot like creature made with mini bell peppers and cucumber on toast on Wednesday. A user commented that I should have named it, "Toast Defender", such a great suggestion! 

Torsdag var bursdagen min og kjæresten min tok utfordringen med å lage matkunst til frokost i sengen på strak arm, hans første forsøk. Jeg ble veldig sjarmert av det søte kyssende paret. På fredag la jeg ut et bilde i kunsttoast-serien, der jeg gjenskaper kjente bilder av malere på brødskivelerretet. Denne uken var det en enkel bokstavlig "banan på skiven", en referanse til det ikoniske trykket Andy Warhol lage til omslaget på et album for bandet Velvet Underground & Nico i 1967. Se det opprinnelige verket under.  

Thursday was my birthday, and my boyfriend took the challenge of creating a food art breakfast in bed for me, his first time doing food art. I was very charmed by the sweet kissing couple of course. On Friday I posted a picture in the Art Toast Series, which features works by famous artists on the canvas of bread. This week a simple literal "banana on toast", a reference to the iconic art work Andy Warhol created for the cover of a album by the band Velvet Underground & Nico in 1967. See below for original photo. 


I helgene har jeg mulighet til å bruke litt mer tid på å lage matkunsten min. På lørdag la jeg ut en pannekake og frukt-versjon av omslaget på novellen "Den lille prinsen" av Antione de Saint-Exupéry fra 1943, som jeg er veldig glad i. Det virket som om følgerne mine også likte den godt! Denne tok litt tid å lage, grunnet en del pirkearbeid, men det var absolutt verdt det.

The weekends are a time when I have the opportunity to spend more time on my food art pieces. For Saturday I posted a pancake and fruit version of the cover of the 1943 novella "The Little Prince" by Antoine de Saint-Exupéry, which I love. It seems a lot of my followers liked it too! This took a bit of time to make because of a lot of detail work but it was definitely worth it.


Til slutt, på søndag denne uken laget jeg et sconesekorn med tittelen "Don't Go Nuts", hvor den "tradisjonelle" nøtten hadde blitt erstattet av et jordbær. Det er viktig med variert kost tross alt, og det sunne jordbæret veide vel opp for at jeg brukte Nutella som pålegg. ;)

Lastly, the Sunday breakfast this week was a scone squirrel under the title of "Don't Go Nuts", where the "traditional" nut had been replaced by a strawberry. A varied diet is important, and I'm sure that the healthy strawberry made up for using Nutella as spread. ;)

Ha en god uke alle sammen! 

Have a good week ahead all of you!

Love, Ida

3 comments:

  1. Syns det er veldig spennende å følge med på all oppmerksomheten og det du får nå! :D Hurra!

    Forresten, er det en mulighet for at du kunne gjort noe forskjell på den norske og engelske teksten? En annen farge eller kursiv? Så blir det et lite skille og litt mindre slitsomt for øynene (men det er kanskje bare jeg som syns det).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Tine Katrine,

      Det var et godt forslag, å skille språkene litt, jeg skal se hva jeg kan gjøre. :)

      Ida

      Delete
  2. Your work is just stunning. I would like to come eat at your place EVERY day!

    Lots of love,
    Maria

    ReplyDelete